Bekijk het programma in Den Haag

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart begint Moving Futures Festival in Korzo in Den Haag. De enige kans om de performance ‘Amour Amour Amour’ van Alioune Diagne te zien. De openingsavond op vrijdag 17 maart sluiten we af met een korte solo van Toby Tanate van het Haags Hiphop Centrum. Na afloop van het zaalprogramma draait DJ SD van het Haags Hiphop Centrum Breaks/Funk/Hiphop/Soul/Jazz in de foyer van Korzo.

Op zaterdag 18 maart is er een nagesprek met Veerle van Overloop o.l.v. Hasan Gök na afloop van What Lies Beneath. De avond word afgesloten met spoken word poetry en muziek o.l.v. Hasan Gök.

Over de solo van Toby Tanate

Toby is een jongvolwassen Molukse danser die op jonge leeftijd begon met breakdancen. Na vele jaren stappen te hebben gemaakt binnen de battle scene is hij druk bezig met ontwikkelen van zijn theatrale kant. Parallel aan deze danstechnische ontwikkeling neemt zijn zoektocht naar zijn eigen Molukse identiteit ook steeds meer een rol in binnen zijn leven en dit uit hij ook in zijn dans. Wanneer Grande Loge hem vraagt om een performance te maken omtrent het topic kolonialisme voor een optreden in het Wereldmuseum Rotterdam gaat hij daar dan ook enthousiast mee aan de slag. Het resultaat is  een solo waarin hij zijn strijd als krijger op de dansvloer spiegelt aan de strijdlust waar de Alifuru krijgers eeuwenlang om bekend staan.

 

 Schrijf je in
onze nieuwsbrief