makers overzicht

Argil & Hassani

Biografie

“Toen ik opgroeide werd ik omringd door creatieve mensen, zij inspireerden mij om zelf creative te worden. Na jaren van ontwikkeling geef ik nu iets terug aan de gemeenschap. Ik doe dit door les te geven, maar mijn team (X-gen) en ik hebben ook het ‘Scène Building Project’ gemaakt, dit project moedigt kinderen aan om te leren en te groeien door samen te werken door middel van dans.” Argil Randon

Samen met zijn danspartner Hassani is hij bij Dansateliers een talentontwikkelingstraject aangegaan, namelijk One Night’s Dance 2021.

Hassani Le Couvreur is 28 jaar en geboren in Paramaribo, Suriname. Hassani is begonnen bij KL dance in 2010, daar heeft hij kennisgemaakt met de stijlen Hiphop en House popping and Locking. Na drie jaar van het bestuderen en het begrijpen van de dansstijlen ontdekte Hassani Shailesh Bahoran. Hassani is hem meteen gaan volgen en heeft zich volledig gestort op deze vooruitstrevende manier van popping. Datzelfde jaar kwam hij ook Steve Nestar tegen en leerde hij alle basistechnieken en flows van House. Hassani houdt ervan om andere mensen te zien groeien en bloeien. Hij krijgt veel energie om zijn steentje bij te dragen aan dat proces door middel van dans. In 2021 is Hassani begonnen met het verder ontwikkelen van zijn vaardigheden als maker tijdens One Night’s Dance, een project voor startende makers en een samenwerking tussen Dansateliers en Lloydscompany.

Schrijf je in
onze nieuwsbrief