makers overzicht

Emma Evelein & Remy Tilburg

Biografie

Biografie Remy Tilburg 

Remy Tilburg (32) heeft een Nederlandse nationaliteit en afgestudeerd aan de Hogeschool van de Kunsten Amsterdam richting Urban/Contemporary en Muziektheater in 2015. Daarvoor trainde hij in de 5’oclock class o.l.v Jocelyn Bergland. Sinds 2014 is hij te zien in producties van Conny Janssen danst, onder andere ‘mirror mirror, ‘Inside out’ en ‘framed’. Hij was ook te zien in Coppélia door het English National Ballet, Don’t Hit Mama, Nike commercials, werkte met ISH dance collective. Ook werkt Remy als fotograaf en model en is hij te zien in verschillende commercials. Remy choreografeert ook voor muziekvideo’s voor artiesten, onder andere Jeangu Macrooy, de inzending van de Eurovisie songfestival 2021 Rotterdam. Daarnaast heeft Remy zijn eigen workshop traject opgezet, genaamd IDD, waarbij hij veelbelovende dansers opleidt in verschillende dansstijlen en meeneemt in het ondernemerschap als danser. Hiervoor nodigt hij jaarlijks tientallen choreograferen uit binnen- en buitenland uit. In 2022 liep Remy choreografische stage bij NDT.

Biografie Emma Evelein

Emma Evelein is dancer, choreographer and director. She graduated at the Amsterdam School of Arts in urban/contemporary dance and physical theatre in 2015. After her studies she danced and performed with companies in Israel and Europe.  After her company life she started her own company in choreography for theatre and screen dance. For works like ‘A flood remains’, ‘Sisters’ and ‘Wolves’ and others she won choreographic and directing prices national- and internationally. Emma is one of the emerging choreographers in Springboard Danse Montreal of this year.  In 2021 Emma did a choreographic internship with NDT. Her directors debut will premiere in 2023.

Emma Evelein is dancer, choreograaf en regisseur. Ze is afgestudeerd aan de Hogeschool van de Kunsten Amsterdam richting urban/contemporary dans en fysiek theater in 2015. Daarna heeft ze gedanst in gezelschappen in Europa en Israël. In 2017 is Emma een eigen bedrijf begonnen voor choreografie en regie, voor zowel film als theater. Voor werken zoals ‘A flood remains’, ‘Sisters’ en ‘Wolves’ won ze internationaal choreografische en regieprijzen in binnen- en buitenland, zoals de BIDFF 2018 audience awards, Kurt Jooss Preis 2019 en Cilect 2019. Ook is ze verkozen tot een van de 5 opkomende choreografen in Springboard Danse Montreal 2020. In 2021 liep Remy choreografische stage bij NDT. In 2023 zal haar regiedebut uitkomen, genaamd ‘Lucid dreaming’.

Schrijf je in
onze nieuwsbrief