makers overzicht

Ian Yves Ancheta & Iannes Bruylant

Biografie

Ian Yves Ancheta werd geboren in Zweden en kenden zijn eerste kennismaking met dans op de New School Hiphop. Dit leidde tot een grote interesse voor muzikaliteit en beweging. Hij studeerde in 2019 af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem: Bachelor of Dance. In het seizoen 2019/2020 was Ian te zien in de werken van Conny Janssen, Ingrid Berger Myhre en Davide Bellotta. Ook maakte hij zijn eigen werken Once, Two times (2019) als onderdeel van de “One night’s dance” bij Dansateliers, en On steady ground (2020) als onderdeel van “Dans in Ontwikkeling” van Liat Magnezy. Zijn samenwerking met Dansateliers bracht hem tot zijn solo Titta på mina tuttar (2021) en samen met Conny Janssen Danst ontwikkelde hij werk onder de paraplu van Danslokaal 9.
Als maker creëert Ian vanuit humor en speelsheid. Zijn onderzoeken proberen de momenten te vinden waarop je ziet wat verborgen was, wanneer eenvoudig ineens complex is en onbeduidendheid zinvol wordt.

 

Iannes Bruylant studeerde af als Bachelor Danser/Maker aan Artez, Hogeschool voor de Kunsten (NL) en Bachelor in de Geneeskunde aan de Universiteit Gent (BE). Als danser heeft hij gewerkt en opgetreden met o.a. Nagelhus Schia Productions, Panta Rei Danseteater, Cie Agostina D’Allesandro en Scapino Ballet Rotterdam (NL). Hij heeft werken uitgevoerd van Damien Jalet, Erna Omarsdottir, Hege Haagenrud, Daniel Proietto, Tom Weinberger, Maciej Kuszminski, Nicole Caruana en meer. Zijn eigen werk werd gepresenteerd en ondersteund door Panta Rei, Danseteater en Nagelhus Schia Productions.

Meer informatie

Meer over Ian Yves Ancheta

Website Dansateliers https://dansateliers.nl/maker/ian-yves-ancheta/

Schrijf je in
onze nieuwsbrief