makers overzicht

Jefta Tanante en Niels Matitawaer

Biografie

Jefta Tanate is afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, Nederland. Door zijn stage bij Scapino Ballet Rotterdam kwam hij in de Nederlandse danswereld terecht. Sindsdien heeft hij meerdere technieken en methoden geleerd, zoals Contact-Improvisatie, Martial Arts en Circus, die hij verder ontwikkelde bij Maas Theater & Dans en Arch8. Bij Maas Theater & Dans ontwikkelde hij ook een nieuwe kijk op beweging.

Tegenwoordig werkt hij voornamelijk als freelancer die zeer veelzijdig werk maakt, variërend van locatievoorstellingen in de openlucht tot tours met andere gezelschappen in de Nederlandse en internationale danswereld. Beweging is nog steeds zijn drijfveer, waarbij hij  nu een andere rol aanneemt als maker. Hij is terug in zijn geboortestad Arnhem om meer werk te maken, waarbij hij voor het realiseren van zijn ideeën als nieuwe maker ondersteund wordt door Theater a/d Rijn en SHIFFT.

Niels Matitawaer is afgestudeerd aan de Master Architectuur aan de Academie van Bouwkunst ArtEZ met een Archiprix-nominatie voor zijn afstudeerproject. Tijdens zijn studie werkte hij voor verschillende architectenbureaus. Tegenwoordig werkt hij voornamelijk op freelance basis als procesbegeleider bij diverse bouwprojecten.

Na zijn afstuderen begonnen mensen hem te vragen om tatoeages, “zijn tekeningen op hun lichaam te vereeuwigen”. Omdat hij niet geïnteresseerd is in de conventionele manier van tatoeëren, richtte hij zijn praktijk op zijn eigen kenmerkende manier in: door een plek te vinden voor intuïtieve verbeeldingen van architectonische landschapsanalyse op de lichamen die hem daarom vragen. Video- en audio-opnamen zijn een waardevol archief geworden, dat een belangrijk onderdeel van het proces binnen zijn praktijk vormt. Er wordt momenteel gewerkt aan een boekpresentatie van deze verschillende archieven.

 

Schrijf je in
onze nieuwsbrief