makers overzicht

Joseph Simon

Biografie

Joseph Simon werd geboren in Frankrijk en kwam in aanraking met dans via breakdance. Zijn brede interesse zorgde ervoor dat hij ervaring op deed met o.a. gymnastiek, tricking en verschillende basisvormen van modern-jazz en ballet. In 2014 studeerde in hij af aan ArtEZ School of Dance in Arnhem. Gedurende zijn studie onderzocht hij de relatie tussen urban dansvormen en hedendaagse bewegingsvormen. Zijn interesse hiervoor leidde tot samenwerkingen met Alida Dors, Jochen Heckmann, Erik Kaiel en Jean-Guillaume Weis, grote inspiratiebronnen voor hem als maker.

Sinds 2015 werkt Joseph onder de vleugels van Dansateliers. Hier ontwikkelde hij het concept voor zijn solo Essais sur la danse classique, maakte hij Allegory of a Night tijdens One Night’s Dance 2015, de solo Third Culture Kid (2016) en het duet Infinite Games (2017) in samenwerking met Jonas Frey. Zijn korte dansfilm Le Faune en zijn voorstelling Ballet Russe verschenen als onderdeel van zijn Ballet Fantasies.

De rode draad in al zijn werk is het creëren van zogenaamde ‘Third Culture Spaces’. Dit zijn tussenruimtes tussen en samensmelting van danstalen en het daarbij vinden van nieuwe vormen. Zijn focus ligt voornamelijk op ballet, breaking, house dance en recentelijk ook dance hall. De interesse voor ‘Third Culture Spaces’ komt vanuit zijn eigen achtergrond als ‘Third Culture Kid’: een Fransman opgegroeid in Nederland, Japan en Duitsland

Meer informatie

Meer ove Josph Simon

Website Dansateliers https://dansateliers.nl/leraar/joseph-simon/

This site is registered on wpml.org as a development site.

Schrijf je in
onze nieuwsbrief