makers overzicht

Marta en Kim

Biografie

Marta Alstadsæter werd geboren uit Noorwegen, Kim-Jomi Fischer in Nederland. Kim volgde de opleiding tot uitvoerend danser aan Codarts en danste onder andere bij DV8, Ann van den Broek, Ivan Perez, Panama Pictures en Arch8. Marta Alstadsæter studeerde in 2016 af aan de circusopleiding van Codarts. Sinds 2016 vormen ze een makersduo.

Sinds 2017 werkt het duo onder de vleugels van Dansateliers in Rotterdam. Daarnaast werken ze samen met Dansearena Nord en het Arctic Arts Festival, waardoor ze sterke banden met Noorwegen hebben. Hun voorstelling ENGEL won de BNG Bank Dansprijs in 2018 en werd geselecteerd voor het prestigieuze festival Aerowaves twenty19. De voorstelling speelde wereldwijd al meer dan zeventig keer. In 2019 werden Marta & Kim genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2019. Samen met partners Festival Circolo en Dansateliers kregen ze een Nieuwe Makersregeling toegekend voor de periode 2020-2022.

In hun werk combineren ze circus en dans en vormt menselijk contact de basis voor hun partnerwerk. Ze spelen met schijnbaar onmogelijke figuren die tot de verbeelding spreken, terwijl ze de fragiliteit van het mens-zijn nooit uit het oog verliezen.

Meer informatie

Meer over Marta & Kim

Website Marta & Kim https://martaandkim.com
Website Dansateliers https://dansateliers.nl/maker/marta-kim/


This site is registered on wpml.org as a development site.

Schrijf je in
onze nieuwsbrief