Biografie

Achter Stichting MENSJA staan Ali Zanad, Isis Adriaens, Gary Gravenbeek, Jeffrey Loewenicht en Frankly Joe Maulany, ook bekend als MENSJA Collective, bestaand uit vijf diverse kunstenaars met actieve professies binnen de verschillende kunstdisciplines dans, theater en muziek. Het collectief kwam in 2019 bij elkaar met de visie samen totaaltheater te gaan maken: theaterproducties waar het combineren en fuseren van verschillende disciplines in combinatie met maatschappelijke onderwerpen en thema’s, de kern zijn. 

Sinds dit jaar gaat het collectief door onder de naam Stichting MENSJA.

 

De leden van MENSJA delen de visie theater te willen maken op hun ‘eigen’ manier.

Alle vijf makers van de groep zijn als autodidact begonnen en ieder van hen heeft een  professionele en persoonlijke zogenaamde ‘route’ afgelegd om te staan  waar ze nu staan. 

 

Het collectief geloofd dat je niet hooggeschoold hoeft te zijn om theater te maken en een plek te hebben binnen de podiumkunsten, zolang je het maar durft! Met deze overtuiging  willen ze hun nieuwe publiek te inspireren tijdens hun voorstellingen om vaker iets te durven en nieuwe ruimtes te maken binnen bestaande structuren. De onderwerpen die MENSJA aansnijdt zijn menselijk – zij onderzoeken  onderwerpen en maken thema’s  bespreekbaar die in onze maatschappij leven. . Zo ging hun eerste productie over ‘prestatiedruk’. 

 

Nu is MENSJA bezig met het maken van hun nieuwe productie genaamd ‘On The Edge’ onder leiding van Frankly Joe Maulany (regisseur) en Ali Zanad (choreograaf). Tijdens het Moving Futures Festival zullen de uitkomsten van het vooronderzoek van deze productie getoond worden.Schrijf je in
onze nieuwsbrief