Biografie

ShELFISH produceert en presenteert het werk van theatermaker Veerle Van Overloop. De kern van ShELFISH bestaat naast Veerle uit perfomer Olympia Kotopoulos, dramaturge Judith Blankenberg, marketeer Karlijn Vermeij en zakelijk manager Frits Selie.

ShELFISH maakt sociaal betrokken, multidisciplinair, documentair theater.
Samen met de bezoekers laat ShELFISH een gedeelde ruimte en tijd ontstaan voor reflectie op de complexe en moeilijke kanten van ons bestaan.
Over oncomfortabele, confronterende, intieme, ontroerende en onvermijdelijke vragen die recht uit het hart van de samenleving komen.

ShELFISH stelt de verhalen centraal, die verloren dreigen te gaan en tussen de lijnen van de dominerende narratieven vallen.

Vanuit de overtuiging dat theater dé plek is om te ontdekken wat je nog niet weet of niet wilt weten, bevraagt ShELFISH maatschappelijke regels en het gedrag dat daaruit volgt. Met een explosief groeiende wereldbevolking en de impact van technologische ontwikkelingen op bestuur en politiek dreigt het gevaar van ontmenselijking. De grote uitdaging voor de toekomst is om de nuance in het oog te blijven houden en niet meegezogen te worden in de hang naar versimpeling. ShELFISH verhoudt zich expliciet tot wat er in de wereld gebeurt. Met als doel empathie en mededogen veroorzaken, twee belangrijke elementen in het streven naar solidariteit en gedeelde verantwoordelijkheid. Als artistieke daad van verzet tegen ontheemding en vervreemding.

Van Overloop maakte haar regiedebuut met The Jungle is our House (2016), een productie van Club Guy & Roni. Een jaar later richtte ze haar eigen productiestructuur ShELFISH op. In augustus 2018 ging haar tweede project One Million People and Me in première op Noorderzon Performing Arts Festival Groningen. In 2019 maakte ze de documentaire performance What Lies Beneath. In datzelfde jaar begon ze ook aan een uitgebreid veldonderzoek in de jeugdzorg ter voorbereiding van haar nieuwste productie Life & Times, die in 2022 in première gaat.

Meer informatie

Meer over Veerle van Overloop

Website Shelfish productions https://www.shelfish.productions/nl/over/

Schrijf je in
onze nieuwsbrief