Biografie

De in Hoensbroek geboren Simon Bus toont zich op zijn twaalfde al zwaar onder de indruk van de excentrieke power moves van Kujo the Crazy Water Buffalo. Hij groeit op in Limburg en maakt tussen 2004 en 2006 deel uit van de fusion crew Limbonesië. Al snel staat hij in de Dutch b-boy Championship en doet hij talloze internationale wedstrijden en shows. In 2013 studeert hij af aan de Maastricht Academy of Fine Arts & Design (Video-Visual Communication). In 2014, tijdens De Nederlandse Dansdagen, wint hij de Open Your Mind finale.

Als performer is hij te zien in het werk van o.a. Suchan Kinoshita (opening Stedelijk Museum Amsterdam, 2012), Gotra/Joost Vrouenraets (C-boy, 2012 en Go Charlie, 2013) Andre ‘Drosha’ Grekhov (Boredom, 2016) en Shailesh Bahoran (Aghori 2017). De laatste jaren danst hij in het werk van Guilherme Miotto: Shango Trio (2017), Two Boys (Maas theater en dans 2017) en Even Worse (DansBrabant, 2017).

Simon Bus is één van de choreografen die mede vorm geeft aan Corpo Máquina Society. Naast Simon zijn artistiek leider Guilherme Miotto, Evangelos Biskas, Shane Boers en Alesya Dobysh de Corpo Máquina-dansmakers die elkaar volgen, inspireren en samen als platform fungeren. Belangrijkste gemeenschappelijke kenmerk is hun toewijding aan pure beweging en hun geloof in de zeggingskracht ervan. Zij werken met alles wat het lichaam ons te bieden heeft.

Meer informatie

Meer over Simon Bus

TalentHub Brabant https://www.talenthubbrabant.nl/talenten/simon-bus-corpo-maquina-1485#
Corpo Maquina https://corpomaquina.nl

Schrijf je in
onze nieuwsbrief