makers overzicht

Veerle van Overloop

Biografie

Veerle van Overloop (1969, België) studeerde in 1994 af aan de Theaterschool Arnhem. Daarna werkte ze als actrice bij verschillende theater- en productiegezelschappen zoals Ro Theater, Theater van het Oosten, ’t Barre Land, Frascati, Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni. Ze werkte samen met vele gerenommeerde theater-, tv- en filmregisseurs en choreografen als Guy Cassiers, Erik de Bruyn, Mathijs Rümke, Geert Lageveen, Peter de Baan, Alize Zantwijk, Stefanie Kolk en Koen Augustijnen. Ze had een bijrol in de met een Oscar bekroonde film Antonia van Marleen Gorris en een hoofdrol in de internationaal bekroonde korte film The Bloody Olive van Vincent Bal.

Van 2001 tot 2009 was Van Overloop ensemblelid van theatergezelschap Noord Nederlands Toneel (NNT) in Groningen onder de artistieke leiding van Koos Terpstra. In diezelfde periode leerde ze Guy Weizman en Roni Haver van Club Guy & Roni kennen. Vanaf 2009 werkte Van Overloop samen met hun dansgezelschap voor verschillende producties, zowel als dramaturg als performer. Van 2017 tot 2020 maakte Van Overloop deel uit van het NNT artistiek ensemble onder artistieke leiding van Guy Weizman.

Van Overloop maakte haar regiedebuut met The Jungle is our House (2016), een productie van Club Guy & Roni. Een jaar later richtte ze haar eigen productiestructuur ShELFISH op. In augustus 2018 ging haar tweede project One Million People and Me in première op Noorderzon Performing Arts Festival Groningen. In 2019 maakte ze de documentaire performance What Lies Beneath. In datzelfde jaar begon ze ook aan een uitgebreid veldonderzoek in de jeugdzorg ter voorbereiding van haar nieuwste productie Life & Times, die in 2022 in première gaat.

Meer informatie

Meer over Veerle van Overloop

Website Shelfish productions https://www.shelfish.productions/nl/over/

Schrijf je in
onze nieuwsbrief