Moving Futures herziet formule

Na 9 succesvolle edities van het Moving Futures Festival ziet het bestuur van het festival ruimte voor vernieuwing. De behoeften en vragen van jonge makers, danshuizen, speelplekken en publiek zijn de voorbije jaren veranderd, en vragen om een nieuwe blik op de opzet van het festival. Daarom neemt het bestuur afscheid van de formule van een extern artistiek en zakelijk leider en grijpt ze Moving Futures aan als een gelegenheid om als danshuizen weer nauwer samen te werken en uit te wisselen.

Het bestuur dankt Jasper van Luijk en Tamara Keasberry voor hun bezielde leiding aan Moving Futures. Het bestuur kijkt terug op een geslaagde samenwerking, waarin Van Luijk en Keasberry meerdere bijzondere edities van het festival hebben vormgegeven. Mede op basis van hun inzichten bezint het bestuur zich op een andere, nieuwe vorm.

Moving Futures is in 2013 opgericht als netwerk en krachtenbundeling van, toen, vijf dansproductiehuizen. Inmiddels wordt het initiatief gedragen door zes ontwikkelplekken voor de dans: Grand Theatre – Groningen, DansBrabant – Tilburg, De Nieuwe Oost – Arnhem, ICK Dans Amsterdam/Artist Space – Amsterdam, Korzo – Den Haag en Dansateliers – Rotterdam.

Moving Futures zal zich blijven inzetten voor een gedeelde visie op talentontwikkeling en het zichtbaar maken van een nieuwe generatie dansmakers.

Schrijf je in
onze nieuwsbrief